Sastojci:
– 1 pakovanje tosta
– 5 jaja
– 6 dl mleka
– 400 g šampinjona
– 2 praziluka
– 200 g mesnate slanine
– 200 g praške šunke
– 2 dl pavlake
– 2 kašike prezli
– 20 g margarina
– 4 kašike ulja
– origano
– mešavina začina
Priprema:
1. Praziluk iseći na kolutove, šampinjone na listove, a slaninu i prašku šunku na kockice.
2. Na malo ulja propržiti praziluk i slaninu, a potom dodati pečurke, origano i začine po ukusu. Dinstati dok svi sastojci ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri. Ostaviti da se ohladi, dodati 2 jajeta i prezle , pa polako promešati.
3. Užu i dublju tepsiju za pečenje premazati margarinom. Tost umakati u mleko, parče po parče, pa njima prekriti dno tepsije. Premazati sa malo pripremljenog fila, te isti postupak ponavljati dok se ne utroši pripremljeni materijal. Završiti redom tosta.
4. Posebno umutiti preostala jaja, pavlaku i malo mleka, te preliti preko pripremljene torte i ostaviti da odstoji 20 min. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net