Priprema:
Kora:
1. Belanca umutiti u čvrst sneg pa postepeno dodavati šećer i žumanca muteći sve vreme. Na kraju dodati lešnike, ulje i brašno, te polako promešati varjačom.
2. Okrugao kalup za torte prekriti papirom za pečenje, sipati pripremljenu masu i peći u zagrejanoj rerni 25 minuta na 200 stepeni C. Pečenu koru izvaditi iz kalupa i ostaviti je da se ohladi.
Fil:
1. Pomorandže oguliti, jednu iseći na kolutove a ostale na kocke.
2. U odgovarajućoj posudi mikserom umutiti slatku pavlaku, šećer i vanil šećer. Ostaviti malo fi la za dekoraciju, a u ostatak dodati švapski sir i želatin prethodno razmućen u malo hladne vode. Na kraju dodati pomorandže iseckane na kocke i sve dobro izmešati.
Finalni postupak:
1. Odgovarajući kalup obložiti folijom, te po dnu i bočnim stranicama naslagati pomorandže isečene na kolutove.
2. Sipati pripremljen krem, poravnati ga kašikom, pa prekriti pečenom korom i dobro pritisnuti.
3. Pripremljenu tortu ostaviti da se ohladi, pa je izvaditi iz kalupa i dekorisati.
Izvor: Dobra hrana