Priprema:
Fil:
1. Šećer ušpinovati sa vodom, pa kada se šećer otopi, dodati margarin isečen na kocke i mešati dok se margarin ne otopi.
2. Zatim skinuti sa vatre, umešati mleveni keks i mlevene orahe, vanil-šećer i krupno rendanu zaleđenu pomorandžu bez kore.
3. Sve lepo sjediniti, promešati i ostaviti sa strane.
Kore:
1. Šargarepu očistiti i narendati, pa je pomešati sa šećerom, uljem i sokom od jednog limuna.
2. Potom dodati kiselu vodu, umešati brašno pomešano sa praškom za pecivo i sodom bikarbonom. Sve dobro sjediniti.
3. Smesu podeliti na tri dela, te ispeći tri kore u plehu obloženom pek-papirom srednje veličine u zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 minuta.
Finalni postupak:
1. Kore filovati na uobičajen način: kora, fil, kora, fil, kora.
2. Celu tortu premazati filom i bogato posuti mlevenim orasima. Ukrasiti kriškama sveže pomorandže.