Sastojci:
Kore
18 belanaca
18 kašika šećera
18 kašika mlevenih oraha
300 g suvog seckanog ananasa
300 g suvih seckanih kajsija
3 kašike brašna
Fil
18 žumanaca
500 ml mleka
2 pudinga od vanile
300 g šećera
250 g margarina
125 g putera
4 kesice vanil-šećera
1 zamrznuta rendana pomorandža
300 g šlaga
600 ml kisele vode ili mleka
Priprema:
Kore
1. Umutiti 6 belanaca u čvrst šaum postepeno dodajući 6 kašika šećera.
2. Zatim umešati 6 kašika oraha i po 100 g seckanog ananasa i kajsija, te 1 kašiku brašna. Sve lepo sjediniti, smesu uliti u pleh obložen pek-papirom i peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumeni.
3. Na isti način pripremiti još dve kore.
Fil
1. Puding razmutiti u malo mleka, pa ga pomešati sa preostalim mlekom i 100 g šećera. Razmutiti da nema grudvica.
2. Žumanca penasto umutiti sa 200 g šećera i 4 kesice vanil-šećera. Skuvati ih na pari.
3. Zatim u žumanca postepeno dodavati razmućen puding sa mlekom i mešati dok se ne zgusne. Potom, skinuti sa vatre i ostaviti da se ohladi.
4. Margarin umutiti sa puterom i sastaviti sa ohlađenim filom.
5. Na kraju u fil umešati rendanu zamrznutu pomorandžu.
Finalni postupak
1. Tortu filovati sledećim redom: kora, fil, šlag, kora, fil, šlag, kora, fil, šlag. Tortu na kraju premazati šlagom i ukrasiti po želji.