Priprema:
1. Ulupati belanca sa 40 g šećera, a zatim i žumanca sa rastopljenim margarinom.
2. Potom sastaviti belanca sa žumancima, pa umešati bademe, 250 g šećera i 60 g brašna.
3. Smesu uliti u pleh obložen papirom i peći na 180 °C oko 15 minuta. Gotovu koru preseći napola da se dobiju 2 kore.
4. Nakon toga ušpinovati 100 g šećera sa 150 ml vode i dodati 2 kašike instant kafe. Sirupom preliti obe kore.
5. Zatim 150 g slatke pavlake zagrejati, pa umešati izlomljenu čokoladu i instant kafu te mešati dok se ne otopi. Ostaviti fil da se ohladi (fil I).
6. Posebno skuvati gust sirup od 150 g šećera i 100 ml vode te dodati prethodno umućeno jedno celo jaje i žumance. Mutiti dok smesa ne pobeli.
7. U smesu dodati komadiće margarina, mutiti dok se ne otopi, pa dodati 2 kašike razmucćene instant kafe (fil II).
8. Filovati sledećim redosledom: kora, fil I, fil II, kora, fil I, fil II. Premazati ulupanom slatkom pavlakom.