Start Dijamant kuvarica Torta s jagodama

    Torta s jagodama

    11103867_787325128024944_572979903_nSastojci:
    – 7 belanaca
    – 14 kašika šećera
    – 1 kašika Dijamant sirćeta
    za krem od žumanaca
    – 600 ml mleka
    – 7 žumanaca
    – 10g vanilin šećera
    – 200g kristal šećera
    – 6 kašika brašna
    – 50 g šećera u prahu
    – 250g Dijamant margarina
    za žele
    – 500 ml vode
    – 120g pudinga od jagode
    – 300g šećera
    – 1/2 kg svežih jagoda
    – 100g čokolade

    Priprema
    1. Ispeći koru od belanaca i šećera. U tako penasto umućena belanca dodati Dijamant sirće.
    2. Rernu uključiti na 120 stepeni i otopiti 100g čokolade sa dve kašike ulja i dve kašike mleka. Premazati koru i odložiti u frižider.
    3. Dok mleko vri, u drugu posudu sipati šećer, brašno, žumanca, vanilin šećer i 100ml mleka. Skuvati gust fil.
    4. Samleti jagode i dodati u 400ml vode, dok to vri, u drugu posudu sipati puding od jagode, pola mere šećera i to pomešati dok se ne dobije gusti fil.
    5. Umutiti Dijamant margarin i šećer u prahu, zatim dodati fil od žumanaca i sve to sjediniti u jednu smesu.
    6. Tortu ređati naopako. U posudu razvući žuti krem, zatim sipati smesu od jagode, žele (mlak) razvući po torti, a zatim koru koju stavljamo naopako.
    7. Odložiti u frižideru da se ohladi, zatim tortu okrenuti na poslužavnik, izravnati ivice i ukrasiti sa 100g šlaga i s jagodama.
    Prijatno!

    Recept Ankice Lazarević iz sela Oparić