Sastojci:
Za kore
– 4 jajeta
– 4 kašike šećera
– 8 kašika mlevenih oraha
– 2 kašike prezli
– 1 kašika brašna
Za preliv
– 150 g šećera
– 0,5 dl vode
– 2 dl soka od malina
Za fil
– 1,2 l mleka
– 8 kašika šećera
– 3 žumanceta
– 5 vanil-šećera
– 5 punih kašika brašna
– 250 g margarina
– 200 g šećera u prahu
– 100 g čokolade
– 200 g malina
Priprema:
Kore:
1. Umutiti belanca sa kašikom šećera u čvrst šam.
2. Posebno umutiti žumanca sa preostalim šećerom.
3. Sjediniti umućena žumanca sa šamom od belanaca i promešati varjačom. Dodati brašno, prezle i mlevene orahe te polako promešati.
4. U okruglom plehu na 200 C ispeći koru. Pečenu koru poprečno preseći napola.
5. Posebno pripremiti preliv. Ušpinovati šećer sa vodom i sokom od malina pa preliti preko kora.
Fil:
1. U šerpu sipati 1 l mleka, dodati šećer i ostaviti da proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mleko sa žumancima i brašnom pa sipati u ključalo mleko i kuvati dok se ne zgusne.
3. Margarin umutiti sa šećerom u prahu i vanil-šećerom te sjediniti sa ohlađenom smesom od mleka i izmiksati.
4. Dobijenu smesu podeliti na dva dela pa u jedan deo dodati otopljenu čokoladu a u drugi deo maline i promešati.
Finalni postupak:
Tortu filovati na sledeći način: kora – čokoladni fil – fil sa malinama – kora. Filovanu tortu dekorisati po želji.
ISPROBAJTE JOŠ I:
Osvežavajući namaz od malina i sira
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net