Sastojci:
Za testo:
– 3 jajeta
– 200 g šećera
– 1 kesica vanil-šećera
– 50 g masti
– 1 kašika kakaoa
– 2 dl hladne, proceđene turske kafe
– 200 g brašna
– 1 prašak za pecivo
Za fil:
– 1 l mleka
– 3 pudinga od vanile
– 15 kašika šećera
– 125 g margarina
– 150 g prženih mlevenih oraha
Priprema:
Testo:
1. Penasto umutiti žumanca uz postepeno dodavanje šećera. Dodati mast i vanil-šećer pa promešati.
2. Sjediniti brašno, kakao i prašak za pecivo. U umućena žumanca naizmenično dodavati mešavinu brašna i kafu.
3. Posebno umutiti belanca u čvrst šam, pa lagano umešati u smesu.
4. Uliti u nauljen i brašnom posut pleh i peći na 180°C oko 30 minuta. Gotovu koru preseći napola.
Fil:
1. U 4 dl mleka razmutiti puding, a preostalo mleko ostaviti da provri.
2. Dodati razmućen puding u ključalo mleko i mešati dok se ne zgusne.
3. Umutiti margarin sa šećerom, pomešati sa ohlađenim pudingom i dodati orahe (sačuvati malo oraha za posipanje).
Finalni postupak:
1. Tortu filovati na sledeći način: kora, fil, kora, fil i posuti orasima.
Recept Angele Kiš iz Bačke Topole.
Arhiva: poašlji recept
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net