Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti jaja sa 160 g šećera, a zatim dodati 210 g brašna, 3 kašike ulja i prašak za pecivo. Na kraju dodati 1 dl vrele vode i dobro umutiti.
2. Pripremljenu smesu sipati u nauljen pleh i peći na 200 °C. Gotovu koru preseći na dva dela.
3. Napraviti beli fil: mleko kuvati na tihoj vatri. Kada provri, dodati 2 kašike brašna i 5 kašika šećera pa kuvati dok se ne zgusne. Krem ostaviti da se ohladi.
4. Posebno umutiti margarin sa vanil-šećerom te sjediniti sa prohlađenim kremom.
5. Napraviti voćni fil: u odgovarajuću posudu sipati 4 kašike vode, dodati šećer i kajsije isečene na kriške. Sve zajedno prokuvati, pa dodati brašno razmućeno u soku od kajsija i uz neprestano mešanje još malo prokuvati.
6. Tortu filovati sledećim redosledom: kora, beli fil, kora, voćni fil, šlag, kajsije.