Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti 8 belanaca u čvrst šam postepeno dodajući 200 g šećera.
2. Sipati kašiku sirćeta i još malo mutiti. Smesu uliti u podmazan i pobrašnjen pleh i sušiti koru oko 60 minuta na 150 °C i još 1/2 sata na 100 °C.
3. Od preostalog materijala na isti način pripremiti još jednu koru.
4. Nakon toga, žumanca ulupati sa šecerom, pa ih skuvati na pari. Mešati dok se krem ne zgusne, te ostaviti da se ohladi.
5. Penasto umutiti margarin, te ga sastaviti sa ohlađenim kremom od žumanaca, i umešati mleveni keks.
6. Umutiti čvrst šlag sa kiselom vodom, dodati maline i još mešati.
7. Filovati tortu na sledeći način: kora, fil sa keksom, fil sa malinama, kora, fil sa keksom, fil sa malinama.