Priprema:
Testo:
1. Ulupati čvrst šam od belanaca postepeno dodajući 100 g šećera.
2. Margarin penasto umutiti sa 100 g šećera, pa dodati žumanca i otopljenu čokoladu. Sve lepo sjediniti, a zatim umešati brašno pomešano sa praškom za pecivo i lagano promešati.
3. Na kraju umešati šam od belanaca i sve sjediniti varjačom.
4. Smesu uliti u dobro podmazan kalup posut brašnom.
5. Skuvati višnje sa čašom vode i vanil-šećerom, te količinom šećera po ukusu. Zatim kuvane višnje procediti i rasporediti ih preko testa. Sok ostaviti sa strane.
6. Peći u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 min.
7. Gotov kolač izvaditi iz rerne i odmah preliti sokom u kojem su se kuvale višnje.
8. Potom slatku pavlaku dobro zagrejati i dodati izlomljenu čokoladu mešajući na umerenoj temperaturi dok se čokolada ne otopi.
9. Glazuru preliti preko ohlađenog kolača, pa ostaviti da se stegne.