Start Deserti Torta sa višnjama

Torta sa višnjama

Clipboard14

Priprema:
Testo:
1. Ulupati čvrst šam od belanaca postepeno dodajući 100 g šećera.
2. Margarin penasto umutiti sa 100 g šećera, pa dodati žumanca i otopljenu čokoladu. Sve lepo sjediniti, a zatim umešati brašno pomešano sa praškom za pecivo i lagano promešati.
3. Na kraju umešati šam od belanaca i sve sjediniti varjačom.
4. Smesu uliti u dobro podmazan kalup posut brašnom.
5. Skuvati višnje sa čašom vode i vanil-šećerom, te količinom šećera po ukusu. Zatim kuvane višnje procediti i rasporediti ih preko testa. Sok ostaviti sa strane.
6. Peći u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 min.
7. Gotov kolač izvaditi iz rerne i odmah preliti sokom u kojem su se kuvale višnje.
8. Potom slatku pavlaku dobro zagrejati i dodati izlomljenu čokoladu mešajući na umerenoj temperaturi dok se čokolada ne otopi.
9. Glazuru preliti preko ohlađenog kolača, pa ostaviti da se stegne.

Recept Elenke Paulinji iz Bačkog Petrovca
Recept Elenke Paulinji iz
Bačkog Petrovca