Sastojci:
za testo
– 4 jaja
– 150g šećera
– 150g Dijamant margarina
– 1 vanilin šećer
– 150g brašna
– 30g kakaa
– 1 prašak za pecivo
za krem I
– 1 tegla kompota od višanja
– 3 dl soka od višanja
– 30g gustina
– 50g šećera
za krem II
– 6 dl jogurta od višanja
– 50 ml ruma
– 20 ml soka od limuna
– 100g šećera
– 200g šlaga
– 2 dl kisele vode
– 2 kesice želatina
za dekoraciju
– crvena boja za kolače
– 30g čokolade za kuvanje
ISPROBAJTE I… Tortu sa višnjama i grizom
Priprema:
1. U brašno umešati kakao i prašak za pecivo. Margarin penasto umutiti sa šećerom i vanilin šećerom, dodati jedno po jedno jaje i mešavinu brašna. Testo uliti u nauljen, brašnom posut pleh i peći na 180 stepeni oko 30 minuta.
2. Za krem I: ocediti višnje, gustin izmešati sa malo soka od višnje i u preostalom soku skuvati krem, a zatim umešati šećer i višnje.
3. Za krem II: u jogurt umesati šećer, rum, sok od limuna, želatin pripremiti prema upustvu, šlag umutiti sa kiselom vodom i umešati otopljen želatin. U šlag sa želatinom umešati mešavinu sa jogurtom i ostaviti malo u frižideru. Odvojiti malo šlaga za dekoraciju i umešati u taj deo boju za kolače.
4. Na testo staviti krem I, na to krem II, ukrasiti tortu i posuti rendanom čokoladom.
Recept Angele Kiš iz Bačke Topole
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net