Start Dijamant kuvarica Torta sa višnjama

    Torta sa višnjama

    torta-sa-visnjamaSastojci:
    za testo
    – 4 jaja
    – 150g šećera
    – 150g Dijamant margarina
    – 1 vanilin šećer
    – 150g brašna
    – 30g kakaa
    – 1 prašak za pecivo
    za krem I
    – 1 tegla kompota od višanja
    – 3 dl soka od višanja
    – 30g gustina
    – 50g šećera
    za krem II
    – 6 dl jogurta od višanja
    – 50 ml ruma
    – 20 ml soka od limuna
    – 100g šećera
    – 200g šlaga
    – 2 dl kisele vode
    – 2 kesice želatina
    za dekoraciju
    – crvena boja za kolače
    – 30g čokolade za kuvanje

    ISPROBAJTE I… Tortu sa višnjama i grizom

    Priprema:
    1. U brašno umešati kakao i prašak za pecivo. Margarin penasto umutiti sa šećerom i vanilin šećerom, dodati jedno po jedno jaje i mešavinu brašna. Testo uliti u nauljen, brašnom posut pleh i peći na 180 stepeni oko 30 minuta.
    2. Za krem I: ocediti višnje, gustin izmešati sa malo soka od višnje i u preostalom soku skuvati krem, a zatim umešati šećer i višnje.
    3. Za krem II: u jogurt umesati šećer, rum, sok od limuna, želatin pripremiti prema upustvu, šlag umutiti sa kiselom vodom i umešati otopljen želatin. U šlag sa želatinom umešati mešavinu sa jogurtom i ostaviti malo u frižideru. Odvojiti malo šlaga za dekoraciju i umešati u taj deo boju za kolače.
    4. Na testo staviti krem I, na to krem II, ukrasiti tortu i posuti rendanom čokoladom.

    Recept Angele Kiš iz Bačke Topole

    Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

    Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

    VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

    Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

    STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net