Start Deserti / Torte i kolači Torta srce

Torta srce

Clipboard28

PRIPREMA:
1. Umutiti čvrstu penu od 8 belanaca, dodati 8 kašika šećera i izmešati.
2. Pomešati 3 kašike brašna, 3 kašike mlevenih lešnika i 1/2 praška za pecivo pa dodati u belanca. Uliti u kalup u obliku srca obložen pek papirom i peći na 180 ºC 20 min.
3. Koru nakon pečenja ostaviti još 10 min. u isključenoj pećnici da se prosuši. Ispeći još jednu koru.
4. Umutiti 16 žumanaca sa 16 kašika šećera i skuvati gust fil (fil I).
5. Pomešati 200 g šećera i 100 g gustina i uz neprestano mešanje doliti 750 ml mleka.
6. Fil skuvati i prohladiti (fil II).
7. U prohlađen fil II umutiti 400 g margarina.
8. Sjediniti oba fila i dodati 200 g mlevenih pečenih lešnika i 300 g seckanih medenih srca. Nafilovati tortu i ukrasiti je
šlagom.

Recept Ane Varga- -Cetenji iz Beograda
Recept Ane Varga-
-Cetenji iz Beograda