Sastojci:
Za testo:
200 g brašna
2 jajeta
so
malo vode
Za fil:
100 g mlevenog mesa
malo ulja
1 glavica crnog luka
so, biber
Za sos:
malo ulja
1.5 kašika brašna
2 čena belog luka
2 dl mleka
2 kašike majoneza
so, biber
Priprema:
1. Sjediniti brašno, jaja i vodu pa umesiti testo te ostaviti da odstoji oko pola sata.
2. Za to vreme pripremiti fil. Sitno iseckati crni luk pa ispržiti na ulju.
3. Dodati mleveno meso te posoliti i pobiberiti po ukusu. Dinstati poklopljeno na tihoj vatri oko pola sata.
4. Nakon toga skloniti poklopac i dinstati dok ne ispari suvišna tečnost.
5. Odstojalo testo razvući oklagijom na pobrašnjenoj radnoj površini pa čašom vaditi krugove.
6. Na svaki staviti po malo pripremljenog fila pa uviti u kiflicu te spojiti krajeve (mogu se praviti raznih oblika).
7. Umotane torteline jednu po jednu ubacivati u posoljenu kipuću vodu pa kuvati na srednjoj temperaturi 10-15 minuta.
8. Gotove torteline vaditi rešetkastom kašikom iz vode.
9. Za sos na ulju kratko ispržiti brašno pa dodati sitno iseckan beli luk.
10. Postepeno dodavati mleko te posoliti i pobiberiti po ukusu .(mleko dodavati u zavisnosti od željene gustine).
11. Skloniti sa ringle, umešati majonez te preliti preko tortelina.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net