Sastojci:
2 patlidžana
2 veća paradajza
100 g rendanog parmezana
100 g putera
bosiljak, origano
so, biber
Priprema:
1. Patlidžane oprati, izrezati na kolutove debljine 0.5 cm i bogato posoliti. Ostaviti da odstoji oko 60 minuta kako bi ispustio gorke sokove. Zatim, kolutove oprati pod mlazom vode i dobro ocediti. Po potrebi, fino izbrisati kuhinjskim ubrusom.
2. Paradajz izrezati na kolutove približno iste debljine kao i patlidžane.
3. Vatrostalnu posudu premazati puterom.
4. Povrće ređati ovim redosledom: patlidžan, biber, bosiljak, kačkavalj, paradajz, so, origano i sve to ponoviti još dva puta, a završiti patlidžanom sa malo sira.
5. Peći oko 35 minuta u zagrejanoj rerni na 180ºC tj. dok povrće ne omekša i pusti sokove.
6. Služiti odmah. Odlično je i kao prilog uz meso ili ribu.