Start Deserti / Torte i kolači Tortice u duginim bojama

Tortice u duginim bojama

Clipboard20

Priprema:
Korice:
1. Ulupati margarin sa šećerom i vanil-šećerom, pa postepeno dodavati jedno po jedno jaje neprekidno muteći.
2. Zatim umešati brašno i promešati da se sve ujednači, a na kraju dodati mleko.
3. Smesu podeliti na 6 jednakih delova, a zatim u svaki dodati prehrambenu boju po želji.
4. Šarene patišpanje peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 12-13 minuta u plehu veličine 18-20 cm.
5. Gotove korice ostaviti da se prohlade, a zatim okruglom modlom vaditi kružiće.
Fil:
1. Slatku pavlaku zagrejati do ključanja, zatim preliti izlomljenu čokoladu i ostaviti 2-3 minuta, pa promešati da se čokolada otopi.
2. Krem odložiti u frižider na sat vremena da se ohladi.
3. Kada se krem skroz ohladi, izvaditi ga iz frižidera i umutiti mikserom da postane kremast.
Finalni postupak:
1. Patišpanje filovati kremom, redosledom po želji, a zatim ih ukrasiti šarenim mrvicama.

Recept Adriane Šmit iz Kule
Recept Adriane
Šmit iz Kule