Sastojci:
½ kg pasulja tetovca
3 glavice crnog luka
2 para ljutkastih kobasica
100 g slanine
suvi začin
so, biber
aleva paprika
suva ljuta paprika
Priprema:
1. Pasulj dobro oprati pa potopiti i ostaviti preko noći.
2. Sutradan ocediti od vode, proprati, i naliti sa novom vodom pa staviti da se kuva.
3. Kada provri procediti pasulj i naliti toplom vodom pa nastaviti sa kuvanjem. Postupak ponoviti još jednom i ostaviti pasulj da se kuva dok ne omekša.
4. Slaninu iseći i tostirati na umerenoj temperaturi dok ne otpusti masnoću. Slaninu izvaditi iz tiganja i ostaviti sa strane. Crni luk očistiti i iseckati na rebarca pa prodinstati na masti. Kada je luk omekšao i postao proziran, dodati alevu papriku i propržiti.
5. U vatrostalnu posudu sipati upržen luk i alevu papriku. Dodati kuvani pasulj i tečnost koja je preostala od kuvanja, toliko da pasulj ogrezne, pa sve začiniti i promešati prema ukusu. Odozgo poređati kobasice i slaninu pa blago utisnuti u pasulj.
6. Peći u ugrejanoj rerni na 180°C oko sat vremena. Pred kraj, kada se uhvatila fina skrama na površini, položiti ljutu suvu papriku i peći dok ne zamiriše.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net