Puding od pirinča
Potrebno je:
125 g pirinča, 250 ml vode, 2 jabuke, kesica vanilin šećera, 2 ravne kašike šećera, 20 ml rakije jabukovače, 59 g suvog grožđa, sok od pola limuna, 20 g maslaca, 0,5 l mleka, 100 ml slatke pavlake, cimet, kesica želatina
Priprema:
U posudu stavite pirinač, vodu i na vrh noža soli, poklopite i na maksimalnoj jačini mikrotalasne rerne kuvajte tri minuta. Smanjite snagu rerne na pola, pa kuvajte još 15 minuta i izvadite. Prelijte pirinač s malo mleka. U drugu posudu stavite maslac i na maksimalnoj snazi zagrevajte dva minuta. Potom u posudu stavite očišćene i iseckane jabuke, te suvo grožđe koje je bilo potopljeno u jabukovači. Pospite šećerom i vanilin šećerom i prelijte sokom od limuna i pavlakom. Umešajte kuvani pirinač, po potrebi prelijte mlekom da sve ogrezne, poklopite i na 70 posto snage mikrotalasne rerne kuvajte oko 12 minuta. Želatin pripremite po uputstvu, umešajte ga u pirinač i kuvajte na najjačem još dva minuta.
Izvor: Žena blic