Slana bajadera
Sastojci:
– 500 g pilećeg belog mesa
– 300 g šunkarice
– 300 g kačkavalja
– 200 g mariniranih šampinjona
– 5 jaja
– 1 pavlaka
– 1 kašika ulja
– 2 kašike brašna
– 1 prašak za pecivo
– mešavina začina
Priprema
1. Pileće belo meso obariti u posoljenoj vodi, šunkaricu iseći na rezance, kačkavalj izrendati na krupno rende a šampinjone iseći na listiće.
2. Tepsiju za pečenje nauljiti i posuti brašnom.
3. Bareno pileće meso iseći na trake pa prekriti dno tepsije, posuti šampinjonima, preko poreðati šunkaricu i na kraju rendani kačkavalj.
4. U dubljoj posudi umutiti jaja i pavlaku, dodati kašiku brašna, prašak za pecivo i mešavinu začina.
5. Umućenu masu preliti preko sadržaja u tepsiji, pa peći u zagrejanoj rerni dok ne porumeni. Ispečenu pitu ostaviti da se ohladi pa iseći na kocke kao bajaderu.