Punjena, pohovana piletina
Sastojci:
– 2 veća pileća bela mesa
– 200 g krem sira
– 50 g suvog vrata
– 2 jajeta
– 100 g prezle
– 100 g brašna
– 50 g susama
– 3 dl ulja
– kari
– mešavina začina
za preliv
– 2 supene kašike putera
– 1 manja glavica crnog luka
– 1 supena kašika brašna
– 2 dl pilećeg bujona
– 5 kiselih krastavaca
– 1 dl pavlake
– mešavina začina
Priprema
1. Pileće grudi preseći napola, pa polovine zaseći po dužini. Svaku šnicnu prekriti najlonom, pa blago izlupati tučkom za meso.
2. Krem sir pomešati sa malo karija i mešavinom začina.
3. Svaku šniclu premazati sa sirom, pa prekriti listom suvog vrata. Šnicle urolovati, a krajeve uvući unutra.
4. Gotove šnicle uvaljati u brašno, pa u umućena jaja i na kraju u prezlu, pomešanu sa susamom.
5. Pržiti na vrelom ulju sa obe strane, vaditi kad porumene. Šnicle servirati na tacnu za služenje, preliti, pa služiti uz pomfrit.
Preliv:
1. Na puteru propržiti sitno seckan crni luk, dodati brašno, pa sipati pileći bujon i mešati na umerenoj temperaturi dok se ne zgusne.
2. Gotov umak propasirati, dodati narendane kisele krastavce, pa kuvati još 10 min. Pred kraj umutiti pavlaku i začiniti po ukusu.