Start Glavna jela Povrće Tri jela od šampinjona

Tri jela od šampinjona

ThinkstockPhotos-180883449Piletina sa šampinjonima i pavlakom

Sastojci:
– 2 karabataka
– 2 bataka
– 300 gr šampinjona
– 1 veća šargarepa
– 2 čena crnog luka
– 100 gr kačkavalja
– 2 dc pavlake
– 2 jajeta
– so po ukusu

Priprema:
Piletinu staviti u vodi sa malo soli da se bari.U posebnoj posudi naseckati crni luk i sargarepu i staviti da se uprze.Kada luk dobije zlatkastu boju,a sargarepa malo odmekne dodati seckane sampinjone.Posoliti i pustiti da se dinstaju uz povremeno mesanje.

Kada je gotovo vatrostalnu posudu namazati uljem i staviti 1 batak i 1 karabatak,zatim fil sa šampinjonima,opet batak i karabatak i na kraju opet fil. Narendati preko kačkavalja i staviti u rerni da se otopi kackavalj. Zatim izvaditi i preliti umućenim jajima sa pavlakom i vratiti u rerni da se zapeče.