Bečka šnicla sa krompir-salatom i krastavcima
Sastojci za 4 osobe:
750 g krompira
so, biber
1 veliki krastavac
125 g punomasne pavlake
kašicica senfa
75 g dimljene slanine
5 kašika putera
4 teleće šnicle (od 125 g)
3 kašike brašna
2 jajeta
4 kašike prezli
4 grančice mirođije
Priprema:
Krompir s ljuskom kuvajte u slanoj vodi 25 minuta, pa ga ocedite. Krastavac oljuštite i narendajte. Pomešajte pavlaku, so, biber i senf i dodajte krastavac. Krompir ostavite da se malo ohladi, pa ga oljuštite. Očistite luk i sitno ga naseckajte, a slaninu nasecite na tanke trake.
Dve kašike putera ugrejte u tiganju, krompire isecite na listiće, pa ih propržite na puteru. Dodajte slaninu i luk, sve zajedno propržite i začinite.
Šnicle istucite, uvaljajte u brašno. Razmutite jaja, šnicle stavite u jaja, pa uvaljajte u prezle. Pržite ih na preostalom puteru 4-5 minuta sa svake strane.
Mirođiju naseckajte, dodajte u salatu. Poslužite sa šniclom i krompirima.