Start Glavna jela Supe i čorbe Tri odlična recepta za riblje čorbe

Tri odlična recepta za riblje čorbe

Gulaš od soma

DH
DH

Sastojci:
– 500 g fileta soma
– 1 crvena paprika
– 1 zelena paprika
– 50 g sušenog paradajza u ulju
– 300 g šampinjona
– 2 šargarepe
– 1 praziluk
– 2 glavice crnog luka
– 1 kašika mlevene paprike
– 1/2 kašičice belog luka u prahu
– 2 lovorova lista
– 2 dl soka od paradajza
– 4 kašike ulja
– 2 kašike gustina
mešavina začina, biber

Priprema
1. Filete soma, crvenu i zelenu papriku iseći na krupnije kocke.
2. Šampinjone iseći na četvrtine, šargarepe na kolutve, a praziluk i crni luk na kockice.
3. Na malo ulja propržiti crni luk, dodati šargarepu, praziluk, crvenu i zelenu papriku te i njih kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi.
4. Kada je povrće poludinstano, dodati filete soma, lovorov list, šampinjone, sok od paradajza, sušeni paradajz i mlevenu papriku. Naliti vodom da ogrezne i kuvati dok svi sastojci ne omekšaju.
5. Pred kraj dinstanja dodati razmućen gustin sa malo vode, beli luk u prahu i začine po ukusu.

Savet plus: Umesto belog luka u prahu možete koristiti svež beli luk.

Preporučena salata: zelena salata
Preporučeno piće: belo vino