Start Deserti Torte 3 recepta za desert posle nedeljnog ručka

3 recepta za desert posle nedeljnog ručka

Čokoladni šnit

DH
DH

Sastojci
za koru
– 120 g putera
– 2 jajeta
– 8 kašika šećera
– 4 štangle čokolade
– 200 g mlevenih oraha
– malo rendanog oraščića
– 2 dl mleka
– 8 kašika brašna
– 1 kesica praška za pecivo
za fil
– 1/2 l mleka
– 1 kesica pudinga od vanile
– 100g šećera u prahu
– 1 kesica vanil-šećera
– 130g putera
– 100g čokolade
– 2 kašike ulja
– 2 kesice šlaga

Priprema
Kora:
1. U odgovarajućoj posudi penasto umutiti jaja, puter i šećer, te dodati otopljenu čokoladu, orahe, oraščić i mleko.
2. Brašno pomešati sa praškom za pecivo i dodati u pripremljenu masu.
3. Pleh obložiti papirom za pečenje pa sipati masu za koru i peći u zagrejanoj rerni 30 minuta na 200 °C.
4. Pečenu koru ohladiti i preseći uzdužno na pola kako bi se dobila dva jednaka šnita.
Fil:
1. Puding skuvati u pola litra mleka prema uputstvu sa kesice i ostaviti da se ohladi.
2. Posebno umutiti puter sa šećerom u prahu, vanil-šećerom i umešati u ohlađen puding.
3. Prvu koru premazati pripremljenim filom, prekriti drugom korom, a na nju naneti umućen šlag i oblikovati ga u polukrug. Pripremljen šnit staviti u zamrzivač da se stegne.
4. Čokoladu otopiti sa malo ulja i preliti preko ohlađenog šnita.