Start Glavna jela Supe i čorbe Tri recepta za ukusne čorbe kao predlog za laganu večeru

Tri recepta za ukusne čorbe kao predlog za laganu večeru

ThinkstockPhotos-180882969Carska čorba
Izuzetno zdrava čorba, idealna za svaki dan, kao i za nedeljni ručak ili bilo koju drugu značajnu priliku.

Sastojci:
– piletina za supu (ostaci, kada se sa celog pileta skinu bataci, karabataci i belo meso)
– desetak najsitnijih cvetića karfiola
– desetak cvetića brokolija
– 2 šargarepe iseckane na kolutiće
– 1 glavica crnog luka 1 češanj belog luka
– 2 ili 3 supene kašike griza
– 2 jaja
– 2 kafene kašičice soli
– malo vegete
– pola kašičice đumbira ili malo bibera ko voli

Priprema

Piletinu i luk staviti da se bare u oko 3 litre vode. Pred kraj dodati brokoli, karfiol i šargarepu, dodati so đumbir i vegetu. Bariti dok ne omekša. Kad je sve kuvano izvaditi meso i luk. Meso očistiti od kostiju, iseckati sitno pa vratiti u čorbu. U međuvremenu umutiti viljuškom jaja sa 2 kašike griza, pa smesu razrediti sa malo tečnosti iz čorbe, pa polako uz blago mešanje sipati ponovo u čorbu. Kuvati još oko 3 minuta. Carska čorba je gotova.