Start Odabrani recepti Tri sjajna recepta iz novog broja časopisa “Torte i kolači”

Tri sjajna recepta iz novog broja časopisa “Torte i kolači”

Čoko-oranž palačinke na Batin način

TK
TK

Sastojci:
za palačinke
– 200 g brašna
– 2 jajeta
– 250 ml čokoladnog mleka
– 100 ml mleka
– 1 kašičica kakaoa
– 1/2 kašičice praška za pecivo
– ekstrakt vanile po ukusu
– vode po potrebi
– rendana kora 1 pomorandže
za fil
– sok od 1 pomorandže
– 150 g keksa sa pomorandžom
– 100 g suvog grožđa
za preliv
– 100 g čokolade
– 2 kašike mleka
– 1 kašika ulja

palacinke 1 palacinke 3palacinke 4Priprema
Palačinke:
1. U dubljoj posudi penasto umutiti jaja. Dodati mleko i čokoladno mleko, pa nastaviti mućenjem.
2. Zatim dodati ekstrakt vanile po ukusu, rendanu koru pomorandže i kakao.
3. Postepeno dodavati brašno pomešano sa praškom za pecivo uz neprestano mućenje.
4. Ostaviti da odstoji 30 minuta, a zatim dodati vode po potrebi i promešati da se dobije uobičajena gustina smese.
5. Palačinke ispeći sa obe strane.
Fil:
Keks izmrviti pa ga preliti sokom i ostaviti da se natopi.
Preliv:
Čokoladu otopiti sa mlekom, a zatim skloniti sa ringle i umešati ulje.
Finalni postupak:
1. Palačinke premazati filom, te posuti suvim grožđem.
2. Umotati u oblik po želji i dekorisati prelivom.

Recept Danijele Rađenović iz Doljevca