Start Odabrani recepti Tri sjajna recepta iz novog broja časopisa “Torte i kolači”

Tri sjajna recepta iz novog broja časopisa “Torte i kolači”

Brze buhtle sa malinama

TK
TK

Sastojci:
za testo
– 700 g brašna
– 1 kvasac
– 250 ml mleka
– 1 prašak za pecivo
– 1 čaša jogurta
– 125 g margarina
– 1 kašičica soli
– 2 kašike šećera
za fil
– 300 g malina
– 1 puding od maline
– 2 kašike šećera
– 400 ml vode
ostalo
– šećer u prahu (za posipanje)
– čokoladni preliv

buhle 1 buhle 3 buhle 4Priprema
Fil:
1. Izmutiti puding u 100 ml vode, a ostatak ostaviti da provri sa šećerom.
2. Dodati puding u ključalu vodu i mešati dok se ne zgusne.
3. Nakon toga dodati maline i kuvati još 3 minuta. Ostaviti da se ohladi.
Testo:
1. U dublju posudu sipati malo mlakog mleka, pa izmrviti kvasac sa šećerom i ostaviti ga da nadođe.
2. U nadošao kvasac dodati jogurt, preostalo mleko i so, pa postepeno dodavati brašno pomešano sa praškom za pecivo.
3. Neprestano mešati te dodati omekšali margarin i umesiti glatko testo. Nakon toga ostaviti da odstoji 20 minuta.
4. Nadošlo testo premesiti i podeliti na 10 loptica.
Finalni postupak:
1. Svaku lopticu razvući na oblik pravougaonika, premazati filom i uviti u buhtlu.
2. Poređati u tepsiju obloženu pek-papirom, pa svaku premazati umućenim jajetom.
3. Peći na 200°C dok ne porumene, a zatim posuti šećerom u prahu i preliti čokoladnim prelivom.

Recept Dragosave Obradović iz Novog Sada