Start Preporučujemo Tri sjajna recepta za bogatu nedeljnu trpezu!

Tri sjajna recepta za bogatu nedeljnu trpezu!

Gulaš iz rerne

DH
DH

Sastojci:
– 600 g svinjskog buta
– 200 g bekon slanine
– 3 glavice luka
– 700 g krompira
– 1 dl belog vina
– 2 dl juneće supe
– 1 kašika mlevene paprike
– 1 ljuta papričica
– 3 čena belog luka
– 1/2 veze peršuna
– 1 limun
– 0,5 dl ulja
– so, biber

Priprema
1. Meso iseći na kocke, slaninu na listove, oljušten krompir na kolutove, crni i beli luk, ljutu papričicu i peršun sitno iseckati, a limun izrendati na sitno rende.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti meso, crni i beli luk, ljutu papričicu, mlevenu papriku, rendanu koru limuna, ulje i peršun, začiniti po ukusu i dobro promešati, te ostaviti da odstoji u frižideru 120 minuta.
3. Vatrostalnu posudu obložiti listovima slanine, zatim poslagati kolutove krompira, pa prekriti slojem mariniranog mesa. Isti postupak ponoviti još jednom kako bi se utrošio sav materijal.
4. Pripremljeno jelo zaliti mešavinom vina i supe, prekriti folijom, te staviti u zagrejanu rernu da se peče. Pred kraj pečenja skinuti foliju i ostaviti da se zapeče.