Kestenje volimo u svim oblicima, pečene, kuvane, kao pire, čak i kao desert. Ali, ništa ne može da zameni opojni miris pečenog kestenja, koji nas uvek mame svojim mirisom na ulicama.
Pečenje kestenja nije velika filozofija. Možete sami da pripremite ukusno kestenje u svojoj rerni. Ne treba vam specijalna posuda, tj. tepsija sa rupicama, jer možete da koristite staru, veliku tepsiju.
Za početak vam treba sveže kestenje i oštar nož, da bi napravili rezove na sredini svakog kestena. Onda postavite kestenje u loncu za kuvanje, stavite malo vode i soli. Stavite ih na vatru dok voda ne provri. Zatim uklonite kestenje iz posude, prenesite u tepsiju i stavite ih u zagrejanu rernu na 220 stepeni.
Pecite kestenje 15 minuta. Pečeni kesten pokrijte krpom ili ih stavite u plastičnu kesu. Potrebno je ostaviti kestenje da odstoji desetak minuta kako bi se lakše ljuštilo.
Uživajte u kestenju i ne zaboravite da je kesten veoma zdrav, jer sadrži puno vitamina A i C i većinu vitamina B kompleksa. Pored toga, bogat je kalcijumom, gvožđem i fosforom koji su potrebni našem organizmu.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net