Male nezgode koje nastaju pri spravljanju jela mogu se lako i bez mnogo truda ispraviti.
Ako tokom kuvanja jaje pukne, odmah dodajte malo sirćeta u vodu i belance će se za tren stegnuti. Jaja čija je ljuska već napukla pre kuvanja, uvijte u aluminijumsku foliju.
Žilavo meso za supu brzo će omekšati ako mu dodate malo sirćeta ili šećera.
Domaći majonez se neće ugrudvati ako prvo žumanca umutite sa malo soli, a zatim postepeno u tankom mlazu sipate ulje neprekidno muteći žicom.
Ako belanca neće da se umute, dodajte u njih malo soka od limuna ili soli.
Slepljenu testeninu držite malo iznad pare da bi se razdvojila.
Ako vam je supa previše masna, prevucite po površini papirni ubrus, on će sakupiti suvišnu masnoću.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net