Verovatno vam se bar jednom dogodilo da dok pripremate obrok, zagrejano ulje prska na sve strane, meso nije ravnomerno ispečeno, ili nije mekano i sočno kako ste očekivali. Moji mali saveti sprečiće da vam se ovakve stvari događaju.
* Ako želite da pile tokom pečenja dobije finu zlatnožutu boju, na njegove grudi pomoću čačkalica pričvrstite kockice zaleđenog maslaca.
* Prskanje ulja tokom prženja možete sprečiti, ako u njega dodate malo soli. Ako pak ubacite tri čačkalice dok pržite, ulje neće potamneti, dok će list zelene salate sprečiti stvaranje pene prilikom pohovanja.
* Da džigerica ne bi bila žilava, nemojte je soliti pre, već posle prženja. Vinsko sirće učiniće da džigerica bude mekša i ukusnija. Zato sipajte par kapi na svako parče pre prženja.
* Nije svejedno na kojem ulju pržite povrće. Ako to činite na običnom suncokretovom ulju, povrće će izgubiti mnogo minerala i vitamina C. Najzdravije bi bilo koristiti maslinovo, sojino i ulje od kikirikija.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
VIŠE SAVETA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net