Sastojci:
Testo
500 g brašna
½ kašičice soli
20 g kvasca
50 ml tople vode
1 kašičica šećera
180 ml kiselog mleka
100 ml ulja
1 jaje (žumance)
I još
150 g svežeg spanaća/koprive
3-4 kašike kečapa
¼ kašičice kurkume
brašno za rad
susam, ćurekot
Priprema:
Testo
1. Kvasac i šećer sjediniti u toploj vodi i ostaviti sa strane, da zapeni. Kiselo mleko pomešati s uljem i žumancetom.
2. U vanglu za mešenje prosejati brašno, dodati so i pomešati.
3. Zatim, dodati pripremljen kvasac i kiselo mleko pa umesiti testo. Umešenu jufku pokriti i ostaviti na toplom mestu da se udvostruči.
4. Spanać očistiti, oprati, obariti, procediti i usitniti u blenderu.
Finalni postupak
1. Testo izručiti na brašnom posutu površinu i podeliti na tri dela.
2. U jedan deo dodati spanać, a u drugi deo testa dodati kečap. U treći deo testa dodati kukrumu.
3. Obojene jufke dobro premesiti kako bi se sastojci dobro rasporedili u testu. Oblikovati u prutiće jednake veličine.