Start Deserti Trostruki užitak

Trostruki užitak

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (4 glasova, prosek: 4.25 od 5)

Loading ... Loading ...
trostruki uzitak
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi umititi 6 belanaca sa 6 kašika šećera, a zatim dodati 6 žumanaca, 100 g istopljene čokolade za kuvanje, prašak za pecivo, ulje i 6 kašika brašna pa dobro
promešati.
2. Smesu sipati u pleh obložen papirom za pečenje i peći na 200 °C 20 min.
3. Puding razmutiti sa malo mleka pa zakuvati u preostalom mleku. Ostaviti da se ohladi.
4. Posebno umutiti margarin sa šećerom u prahu i sjediniti sa ohlađenim pudingom.
5. Fil podeliti na 2 dela. U jedan dodati 100 g čokolade i suvo grožđe prethodno natopljeno u vreloj vodi, a u drugi iseckane krem bananice.
6. Tortu filovati sledećim redosledom: kora, beli fil, ”jafa keks” natopljen mlekom, crni fil, glazura od bele čokolade.
7. Napraviti čokoladnu kragnu: istopiti crnu čokoladu i sipati na papir za pečenje. Čokoladne figure skidati sa papira dok su tople i ukrasiti tortu.

Recept Biljane Krstić iz Žitorađa
Recept Biljane Krstić iz Žitorađa