Sastojci:
¼ kg kora za pitu
½ kg pilećih grudi
8 šnita pančete
120 g kačkavalja
so, biber
80 g putera
ulje
Priprema:
1. Pileće meso obariti u slanoj vodi. Izvaditi iz tečnosti u kojoj se kuvalo meso, procediti i ostaviti da se prohladi.
2. Slaninu tostirati sa obe strane, odložiti na papirni ubrus i sačekati da se višak masti upije. Slaninu usitniti nožem ili izlomiti na sitnije komade.
3. Kačkavalj izrendati na sitno rende.
4. Meso iskidati na sitne tračice, začiniti, dodati slaninu i kačkavalj pa promešati da se svi sastojci sjedine.
5. Kore za pitu iseći na trake širine oko 5 cm.
6. Na svaku traku, pri dnu, u jedan ugao, naneti smesu pa naizmenično preklapajući ivice formirati trougao.
7. Pripremljene trougliće pržiti na umereno ugrejanom tiganju, uz dodatak putera i malo ulja, dok ne poprime rumenu boju sa obe strane.
8. Izvaditi iz tiganja, kratko ostaviti na papirni ubrus pa poslužiti dok su tople, uz prilog po želji.