Start Predjela Tuna meksikana

Tuna meksikana

tuna
Priprema:
1. Crni luk oljuštiti i sitno naseckati. Šargarepu i papriku iseći na kolutiće, paradajz na manje kocke.
2. Ulje zagrejati u većoj šerpi, dodati crni luk, šargarepu, papriku i paradajz, te začiniti po želji.
3. Dinstati dok povrće ne omekša, pa ubaciti grašak, boraniju, pasulj i kukuruz šećerac. Naliti vodom da ogrezne i ostaviti da se krčka na umerenoj temperaturi dok povrće ne omekša (po potrebi dolivati vodu da bude srednje čorbasto).
4. Za vreme kuvanja postepeno dodavati peršun, bosiljak, beli luk i mlevenu papriku. Promešati.
5. Pred kraj kuvanja dodati soja sos i vorčester sos, paradajz soka po ukusu (zavisi od gustine) i konzervu tunjevine.
6. Ostaviti još neko vreme da se krčka, dok se svi ukusi ne sjedine.

Recept Jadranke Anetić iz Kaća
Recept Jadranke Anetić iz Kaća