Start Deserti / Torte i kolači Turo rudi

Turo rudi

Clipboard15

Priprema:
1. Sitan sir ispasirati preko cediljke, pa dodati rendanu koru limuna, šećer u prahu i aromu vanile.
2. U maloj činiji razmutiti gustin postepeno dodajući vodu.
3. Kada se gustin zgusne, dodati ga u smesu od sira i sve dobro umutiti mikserom.
4. Pripremljenu smesu ostaviti da odstoji u frižideru oko pola sata.
5. Nakon toga na komad celofana uzeti malo smese, pa rukama oblikovati štapiće, stavljati ih na celofan i upakovati kao bombone.
6. Kada se štapići oblikuju, stavljati ih na papir za pečenje, pa ponovo vratiti u frižider.
7. Za to vreme otopiti čokoladu na pari.
8. Na papiru za pečenje napraviti linije od čokolade dužine komada sira.
9. Izvaditi smesu iz celofana i stavljati na čokoladne linije. Za nekoliko minuta kada se čokolada ohladi, štapiće staviti na rešetku i svaku preliti preostalom čokoladom.

Recept Diane Fišteš iz Temerina
Recept Diane Fišteš
iz Temerina