Start Dijamant kuvarica Turska pica

    Turska pica

    picaSastojci:
    za testo
    – 1,5dcl mlake vode
    – 1,5dcl mleka
    – 1/2 suvog kvasca
    – 1/2 kesice praška za pecivo
    – 1 jaje
    – 3 kašike Dijamant ulja
    – 600-700g brašna
    nadev
    – 300g mlevenog mesa
    – 1 glavica crnog luka
    – 100g Dijamant kečapa
    – 100g maslina
    – 200g tvrdog sira
    – 100g pikantne kobasice
    – ruzmarin
    – so, biber

    Priprema:
    Kvasac rastopiti u toplom mleku uz dodatak šećera i pustiti da nadođe. Jaje, so, ulje, šećer i prašak za pecivo dobro ulupajti, dodati brašno i kvasac pa zamesiti testo. Ostaviti na toplom oko pola sata do sat. Izdinstati luk, mleveno meso, začiniti i dodati seckane masline i paradajz pire. Naliti sa kuvanim paradajzom. Kuvati oko 5 minuta. Rastanjiti testo kao za picu, naneti nadev, posuti sa sitno seckanim ruzmarinom i narendati sir. Peći kratko, oko 6-7 minuta na 300 stepeni.
    Umesto gurmanske kobasice možete iseckati 150g domaće dimnjene šunke, čen belog luka i jednu feferonu. Testo možete oblikovati da izgleda kao čamac, blago zavrnuti krajeve i rasporediti nadev ili jednostavno možete peći kao klasičnu picu.

    Recept Julijane Krstin iz Zrenjanina