Start Deserti Turski desert: Keskül

Turski desert: Keskül

Keskül je turski desert koji ukusom podseća na Rafaello kuglice i vrlo
je jednostavan za pripremu.

Foto: Pošalji recept
Foto: Pošalji recept

Sastojci:

5 dl hladnog mleka
40 g kokosa
60 g brašna
80 g šećera
aroma vanile po ukusu
1 kašika putera
Ostalo:
malo seckanih pečenih badema i lešnika
kokos po ukusu

Priprema:

1. U šerpu sipati mleko, pa dodati kokos i šećer.
2. Zatim dodati brašno, te sve dobro umutiti žicom. Sipati aromu vanile po ukusu i promešati.
3. Kuvati na umerenoj temperaturi uz neprestano mešanje dok ne provri.
4. Nakon toga dodati puter i mešati dok se ne otopi.
5. Skloniti s ringle i sipati u 4 manje posude.
6. Svaku prekriti providnom folijom i staviti u frižider da se dobro ohladi.
7. Posuti bademima, lešnicima i kokosom po ukusu.

 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net