Start Deserti Turski rafaelo

Turski rafaelo

  • Guliver/Thinkstokc

Sastojci:

5 dl hladnog mleka
40 g kokosa
60 g brašna
80 g šećera
1 kesica vanil-šećera
1 kašičica putera
Za posipanje:
malo seckanih, neposoljenih pistaća ili seckanih pečenih badema ili lešnika i malo kokosa

Priprema:

1. U šerpi pomešati hladno mleko sa kokosom,

šećerom i vanil-šećerom, pa postepeno dodavati brašno i sve dobro umutiti žicom.
2. Zatim šerpu premestiti na šporet i mešati dok ne provri.
3. U ključalu smesu dodati puter i mešati dok se ne otopi.
4. Skinuti sa vatre, smesu rasporediti u 4 manje posude i prekriti providnom folijom.
5. Odložiti u frižider da se dobro ohlade, pa pre služenja posuti pistaćima, bademima ili lešnicima i kokosom.

Recept Jovane Stojanović iz Niša
Recept Jovane
Stojanović iz Niša

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net