Start Zanimljivosti U susret “Food & Wine Chat”! Miloš Jovanović: Kulinarski čarobnjak!

U susret “Food & Wine Chat”! Miloš Jovanović: Kulinarski čarobnjak!

milos
Najmlađi šef kuhinje u Srbiji i treći kuvar u Evropi, Miloš Jovanović smatra kulinarstvo za umetnost koja zadovoljava sva čula. Do skoro je bio šef kuhinje u restoranu Gabbino, a sada tu funkciju obavlja u poznatom beogradskom restoranu Que Passa. “Pozicija šefa kuhinje zahteva veliku odgovornost, ali i mnogo pruža, dok radim taj posao mogu da pustim mašti na volju i da od sebe napravim pravog kulinarskog čarobnjaka“. Miloš je na mnogim takmičenjima osvajio pregršt medalja koje su mu dale „vetar u leđa“ da bude još bolji i maštovitiji kuvar.
“Nama kuvarima nagrade mnogo znače jer nam daju priliku da vidimo šta zaista možemo. To nije nikakva filozofija, imaš malu kuhinju i u njoj rernu, šporet, salamander,…tvoje je da za 45 minuta skuvaš jelo i serviraš ga u dva identična tanjira. Jedan tanjir se iznosi pred sudije, a drugi pred publiku“, kaže Miloš.
Za sebe kaže da nije sujetan i bezobrazan šef i voli da radi u porodičnoj i harmoničnoj atmosferi. Na svoje kuvare se jedino ljuti kada bacaju hranu, jer je on veoma poštuje.
“Po mom mišljenju, dobar kuvar svaku namirnicu ume maksimalno da iskoristi. Recimo, kod tikvica, plavog patlidžana ili paprike obično ostane neiskorišćena kapica, ali ona se može iseckati i pomešati s uljem i od nje se dobiti ukusna salsa“, završava Miloš.

Tekst: Jasmina Jovičić, Life Content
Foto: Facebook