Start Odabrani recepti Ugrejte se i okrepite uz 10 recepata za ukusna jela na kašiku

Ugrejte se i okrepite uz 10 recepata za ukusna jela na kašiku

Pileća čorba sa cepkanim mesom
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 60 min
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

300 g pilećeg belog mesa
1 glavica crnog luka
2 šargarepe
½ celera
1 ½ vode
suvi začin
so, biber
2 kašike seckanog peršuna
½ kašičice aleve paprike
rezanci za supu
ulje

Priprema:

1. Crni luk, šargarepu i celer očistiti i iseći na kockice. Piletinu oprati i iseckati na sitne komade.
2. Na malo ulja propržiti crni luk, dodati šargarepu i celer, te sve zajedno kratko propržiti. Nadalje dinstati dolivajući pomalo vode dok povrće napola ne omekša.
3. Dodati piletinu, začiniti i sve naliti vodom da ogrezne. Kuvati dok meso ne omekša.
4. Kuvano meso izvaditi i ostaviti da se prohladi, pa usitniti na tanka vlakna.
5. Potom, u čorbu koja vri dodati pripremljeno meso i malo rezanaca za supu, te ostaviti na laganoj vatri da rezanca omekšaju.
6. Posebno ugrejati malo ulja i dodati alevu papriku pa napraviti zapršku. Odmah preliti čorbu, promešati i ostaviti na isključenoj ringli da provri.
7. U pripremljenu čorbu dodati seckani peršun, promešati i poslužiti.