Start Odabrani recepti Ugrejte se i okrepite uz 10 recepata za ukusna jela na kašiku

Ugrejte se i okrepite uz 10 recepata za ukusna jela na kašiku

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 50 min
  • 4 osobe
  • Srednje zahtevno

Sastojci:

1 veći koren celera
3 krompira
1 glavica luka
1 čen belog luka
50 g putera
2 kašike ulja
750 ml supe
so, biber
voda
50 g kulena

Priprema:

1. Krompir oguliti i iseći na kockice. Koren celera od oljuštiti i sitno iseckati. Crni luk iseći na kockice, a beli luk ispasirati.
2. U šerpi ugrejati ulje pa dodati puter i izdinstati iseckan celer, uz povremeno dodavanje vode.
3. Kada celer omekša dodati crni i beli luk, pa nastaviti dinstanje na umerenoj temperaturi. Zatim, dodati krompir i naliti supom pa ostaviti da se kuva sve dok krompir ne omekša.
4. Samleti štapnim mikserom u gustu, kremastu masu a po potrebi dodati još malo tečnosti. Začiniti po ukusu, promešati i poslužiti dok je toplo.
5. Kulen tostirani na teflonskom tiganju da postane hrskav sa obe strane.
6. Skloniti na papirni ubrus da se ocedi od viška masnoće.
7. Dekorisati čorbu tostiranim kolutovima kulena i poslužiti.