Start Odabrani recepti Ugrejte se i okrepite uz 10 recepata za ukusna jela na kašiku

Ugrejte se i okrepite uz 10 recepata za ukusna jela na kašiku

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock
  • 60 minuta
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

½ kg bundeve
80 g sočiva
1 veća šargarepa
1 glavica crnog luka
250 g mlevenog mesa
lovorov list, so, biber
ulje

Priprema:

1. Bundevu i šargarepu očistiti i iseći na manje kockice. Crni luk iseći što sitnije. Sočivo dobro oprati i potopiti u malo vode.
2. U većoj posudu zagrejati ulje, dodati povrće i kratko prodinstati. Dodati lovorov list, začine, promešati i naliti sa oko 1 l tople vode, poklopiti i kuvati na umerenoj temperaturi oko 30 minuta.
3. Dodati oceđeno sočivo i mleveno meso pa sve dobro promešati i naliti sa još malo vode po potrebi.
4. Kuvati oko 20 minuta, začiniti prema ukusu, promešati i isključiti ringlu.
5. Servirati toplo i dekorisati peršunovim listom.