Sastojci:
2,5 kašike maslinovog ulja
malo seckanog vlašca
6 dl bujona
500 g špargli
325 g krompira
2 kašičice rena
1/4 kašičice soli
90 g krutona od celih žitarica
4 kašike pavlake
vlašac, špargla
Postupak:
1. Zagrejati jednu kašiku ulja u velikom tiganju na umerenoj temperaturi.
2. Dodati vlašac i dinstati uz mešanje dok ne omekša.
3. Zatim preliti supom, dodati očišćenu i iseckanu špraglu, očišćen krompir iseckan na kockice, ren, so i ostaviti da provri.
4. Smanjiti vatru i ostaviti da se krčka dok povrće ne omekša. Na kraju sve ubaciti u blender da se formira pire.
5. U međuvremenu, u velikom tiganju zagrejati preostalo ulje. Smanjite temperaturu, dodati kockice hleba i propržiti sa svih strana dok ne postanu hrskavi i dobiju braonkastu boju.
6. Potaž sipati u tanjir i dodati krutone. Odgore staviti kašiku pavlake i dekorisati šparglom i vlašcem.