Sastojci:
6 korena paškanata
2 krompira
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 ½ l povrtnog bujona
30 ml ulja
so, biber
30 g pinjola
Priprema:
1. Paškanat dobro oprati i oguliti ljuštilicom. Krompir, crni i beli luk takođe očistiti.
2. Povrće iseckati na manje komade.
3. U dubljoj šerpi grejati ulje pa staviti crni luk da se proprži. Redovno mešati i smanjiti temperaturu kako bi se fino izdinstao. Po potrebi, dodavati toplu vodu ili bujon.
4. Dodati paškanat, krompir i beli luk pa kratko propržiti, uz redovno mešanje.
5. Povrće naliti toplim bujonom i ostaviti da se kuva.
6. Kada je povrće omekšalo, sve usitniti štapnim mikserom da se dobije fina kremasta masa.
7. Začiniti prema ukusu i skloniti sa ringle.
8. Na teflonskom tiganju tostirati pinjole dok fino porumene i otpuste masnoću.
9. Čorbu usuti u činije ili tanjire pa posuti sa malo toplih pinjola i servirati toplo.