Sastojci (za 4 osobe):
500 g zelene olovka boranije, očišćene
2 crvene paprike
4 supene kašike maslinovog ulja
3 čena belog luka
50 g kapara
1 kašičica kumina u prahu
1 kašičica semenki korijandera
4 mlada crna luka
2 supene kašike sveže seckanog peršuna
1 manja veza mirođije, sitno iseckana
ISPROBAJTE I…
Priprema:
1. U loncu sa provrelom, posoljenom vodom kuvajte zelenu boraniju oko 6 minuta, ili dok se boranija ne skuva a ostane hrskava. Procedite, pa isperite pod hladnom vodom, ponovo procedite, prosušite čistom kuhinskom krpom i prebacite u veću činiju.
2. U međuvremenu, isecite paprike na trake, prelijte 1 supenom kašikom maslinovog ulja, promešajte i rasporedite na pleh obložen papirom za pečenje, i pecite u zagrejanoj rerni na 220⁰ C, oko 5 minuta. Izvadite iz rerne i prebacite u činiju sa boranijom.
3. U manjoj šerpi zagrejte 3 supene kašike maslinovog ulja. Dodajte beli luk isečen na listiće i pržite oko 20 sekundi, pa dodajte kapare koje ste prethodno procedili, isprali i prosušili, i pržite još oko 15 sekundi.
4. Dodajte kumin i korijander i nastavite da pržite još 15 sekundi. Sklonite sa vatre i prelijte preko boranije i paprika.
5. Dodajte mladi luk isečen na tanke kolutiće, peršun i mirođiju, posolite i pobiberite po ukusu, dobro promešajte i servirajte.
Možete je spremiti i dan unapred, samo je izvadite iz frižidera oko 1 h pre serviranja, jer je najlepša na sobnoj temperaturi.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net