Sastojci:
Palačinke
3 jajeta
200 ml mleka
100 ml kisele vode
300 g brašna
4 kašike ulja
Punjenje
100 g sira
200 g barenog spanaća
čeri paradajz
Priprema:
1. U činiji penasto umutiti jaja. Dodati mleko i kiselu vodu, pa nastaviti s mućenjem.
2. Zatim dodati ulje, pa postepeno dodajući brašno umutiti smesu bez grudvica. Po potrebi dodati još vode.
3. Ispeći palačinke na uobičajen način, te ih ređati na tanjir.
4. U posudi usitniti sir, a posebno začiniti dobro oceđen spanać.
5. Na sredinu svake palačinke staviti sir, spanać i nekoliko čeri paradajza presečenog na polovine. Sa svake strane palačinke presaviti ka sredini, tako da se dobije četvrtasti oblik tzv. galeta.
6. Pripremljene palačinke ređati u pleh obložen papirom za pečenje i zapeći u ugrejanoj rerni na 220ºC, pet-šest minuta.
8. Služiti toplo uz jogurt ili kiselo mleko.