Sastojci:
190 g majoneza
kari po ukusu
1 crveni luk
1 zelena paprika
1 zelena jabuka
1 celer
1 krastavac
1 kašičica majčine dušice
1 limun
maslinovo ulje po potrebi
so, biber
ISPROBAJTE I… Mediteransku salatu
Priprema:
1. Luk oljuštiti i iseći na rebra.
2. Papriku i jabuku dobro oprati, pa iseći na kocke. Krastavac oljuštiti i iseći na krupnije komade.
3. Celer takođe oljuštiti i iseći na kockice.
4. U dublju posudu staviti iseckanu papriku, jabuku i krastavac.
5. Posuti karijem, posoliti i pobiberiti po ukusu.
6. Dodati majonez i majčinu dušicu. Nacediti sok od limuna i preliti maslinovim uljem. Dobro promešati kašikom kako bi se svi sastojci sjedinili.
7. Staviti u frižider da se ohladi, pa nakon toga servirati u činiju i poslužiti.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net