Sastojci:
400-500 g pelat paradajza
500 ml povrtnog bujona
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 šargarepa
so, biber
malo šećera
suvi začin
bosiljak
ulje
deblji rezanci za supu
Priprema:
1. Crni i beli luk očistiti i sitno iseći. Šargarepu očistiti i izrendati na sitno rende.
2. Na malo ugrejanog ulja prodinstati crni luk, pa kada omekša dodati beli luk i šargarepu, te kratko propržiti. Nastaviti dinstanje uz povremeno dolivanje bujona.
3. U izdinstano povrće dodati usitnjen pelat, malo šećera i ostatak bujona, začiniti i ostaviti da provri.
4. Skloniti sa vatre, štapnim mikserom usitniti povrće i vratiti na ringlu, pa kada provri dodati testeninu i kuvati dok ne omekša. Po potrebi, dodati još tečnosti.
5. Pred kraj dodatno začiniti i dodati bosiljak prema ukusu.