Napravite Creme Brule lako i brzo i iznenadite prijatelje ovom poslasticom.
Sastojci:
– 380 ml slatke pavlake
– 5 žumanaca
– 30 g šećera
– 1 kašičica ekstrakta vanile
– šećer za karamel
Priprema:
Zagrejte slatku pavlaku, ali pripazite da ne provri. Rernu zagrejte na 170°C. U posudi umutite žumanca i šećer pa im polako, neprestano mešajući, dodajte pavlaku. Smesu ulijte u posudice u kojima ćete peći krem, a zatim ih stavite u duboki pleh. Potom do polovine visine pleha ulijte vrelu vodu i sve stavite u rernu. Pecite otprilike 30 do 40 min, dok se krem ne stvrdne. Pustite je da se ohladi do sobne temperature, a zatim je preko noći stavite u frižider. Neposredno pre posluživanja po vrhu krema pospite po kašičicu šećera i karamelizujte ga.